Wil jij je inzetten voor de bestrijding van criminaliteit in het Noorden van het land? Word jij blij van strafrechtelijke vraagstukken? Wil jij je als specialist bezig houden met de forensische opsporing en medische zaken? Wil je graag bij een maatschappelijk betrokken organisatie in Groningen werken, dan zijn we op zoek naar jou!
Wat ga je doen?
Binnen het parket Noord-Nederland wordt de portefeuille forensische opsporing én medische zaken bemenst door een officier van justitie die daarbij wordt ondersteund door een onderzoeksjurist. De belangrijkste taken die bij de onderzoeksjurist met specialisatie Forensische Opsporing en medische zaken thuishoren zijn:
Wie ben jij?
Werken bij het Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim vijfduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Het is belangrijk dat alle collega’s zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Ook in talent en groei. Lees hier meer.
Over de afdeling
Je komt te werken binnen het parket Noord-Nederland op de afdeling Onderzoeken. Er zijn twee afdelingen waarbinnen de primaire processen zijn ondergebracht. De afdeling Interventies kent de teams Veel Voorkomende Criminaliteit (VVC) en Persoonsgerichte Aanpak (PGA), terwijl binnen de afdeling Onderzoeken de teams High Impact Crime (HIC) en Ondermijning zijn ondergebracht.
Als onderzoeksjurist forensische opsporing en medische zaken werk je vanuit het team Ondermijning. Dit team houdt zich bezig met onderzoeken op het terrein van zware georganiseerde criminaliteit, corruptie, cybercrime, fraude, afpakken, witwassen en mensenhandel. Ook verzoeken in het kader van internationale rechtshulp worden binnen het team afgehandeld. De focus binnen dit team ligt op de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Het gaat daarbij om vormen van criminaliteit met potentieel ingrijpende gevolgen voor maatschappelijke systemen, instituties, sociale verbanden en structuren.
Het parket kenmerkt zich door een gedrevenheid om strafzaken tot een goed einde te brengen. Hardwerkende collega’s voor wie samenwerking, collegialiteit en soms even tijd voor een lolletje hoog in vaandel staat.
Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Dit bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Die tijd zijn bovenwettelijke uren, naar rato omvang dienstverband en leeftijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van het budget te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in extra verlof en andersom, of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
Bijzonderheden
Meer informatie
Wil je meer weten? Dan kun je contact opnemen met mw G.C. Bruins Slot via 06 - 55192228.
Sollicitatieprocedure
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met mw. J.N. Akker (HR Adviseur) via 06 - 23741339.
Sollicitatiewijze
Je kan je sollicitatiebrief en cv uploaden tot en met 5-5-2025 o.v.v. vacaturenummer OM-4156 via de knop solliciteer hieronder.